Miljö

Avfall och återvinning

(2 program)
Spelbarhet:
UR Skola
Längd:
TittaHärifrån till hållbarheten

Matsvinn

Avsnitt 2 av 10

Krögaren Jens Dolk har drastiskt minskat matsvinnet på sin restaurang. Hur har han gjort? Och vilka tips har han för att få oss att slänga mindre mat? Om man räknar resurserna som går åt till att producera en matvara förstår man vilket slöseri det är att kasta maten, istället för att äta upp den.

Produktionsår:
2016
Utbildningsnivå:
Grundskola 7-9
Extramaterial
Arbetsmaterial finns
Beskrivning
Spelbarhet:
UR Skola
Längd:
TittaEnergy bits

Gamla kläder på nytt

I sitt modeföretag använder Nathalie, Veronica och Sara återvunnet material för att det ska vara miljövänligt. Det finns även ett pantsystem för dem som vill lämna tillbaka plagg och smycken som man har tröttnat på.

Produktionsår:
2013
Utbildningsnivå:
Grundskola 7-9
Beskrivning