series

UR Samtiden - EAT 2016

Föreläsningar och samtal om svält och övervikt, klimat och hållbarhet.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling

Programbild

Det finns ingen planet B

Om programmet

Vi måste se matkrisen genom linsen av möjligheter, menar Bjørn Haugland från DNV GL Group som vill inspirera om utvecklingsmöjligheterna för ett hållbart företagande. Här berättar han om vilka möjligheter som finns för investerare, om smart farming, aerofarms och appen Too good to go som kopplar ihop restauranger med företag som vill köpa dagens rester billigare. Inspelat den 14 juni 2016 på Clarion Sign, Stockholm. Arrangör: Eat Stockholm food forum.

Ämnesord:
Företagens samhällsansvar, Företagsekonomi, Klimatförändringar, Miljöfrågor
Produktionsår
2016
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Bjørn Haugland

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling, Samhällskunskap, Arbetsmarknad och arbetsliv

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program