series

UR Samtiden - EAT 2016

Föreläsningar och samtal om svält och övervikt, klimat och hållbarhet.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling

Programbild

Näringsrik mat i slummen

Om programmet

900 miljoner människor bor idag i slumområden, och inom den närmaste framtiden förväntas antalet öka till närmare 1,5 miljarder. 70 procent av dessa människor bor i Afrika. Hur kan man äta näringsrik mat utan möjligheter till tillagning och vatten? Här berättar Jamie Morrison från FN om ett framgångsrikt projekt i Bangladesh där man via 500 nya matvagnar lärt upp gatuhandlare att hantera mat för att göra den säkrare och hälsosammare i de urbana slumområdena. Inspelat den 13 juni 2016 på Clarion Sign, Stockholm. Arrangör: Eat Stockholm food forum.

Ämnesord:
Bostäder, Ekonomi, Ekonomiska förhållanden, Finansväsen, Livsmedelshygien, Nationalekonomi, Samhällsvetenskap, Slum, Sociala frågor
Produktionsår
2016
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Jamie Morrison

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Ekonomi

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program