
Det är jag som har ont - om smärta och smärtreglering
40 min · UR Samtiden - KI 200 år: Populärvetenskapliga föreläsningar · Hur och varför smärta kan upplevas olika i olika sammanhang.
Det är få livsmedel som varit så omdebatterade som saltet. Att äta för mycket salt har länge ansetts farligt för hälsan. Vad händer med saltet inne i vår kropp när vi ätit det? Vilken nytta gör det? Och hur mycket bör vi äta för att må bra? Vi får träffa forskare, dietister, kockar och salttillverkare som berättar om sin syn på saltet.
Hälsa, Kemi, Medicin, Naturvetenskap, Oorganisk kemi, Salt, Samhällsmedicin, Socialmedicin
2020
31 december 2023
Allmänbildande
Biologi, Kropp och hälsa, Kemi, Maten och hälsan
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud