series

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi

Ett seminarium om arktisk och samisk mat.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Insjöfiske - Guollebivdu - jávrebivdu

Om programmet

I ett EU-finansierat projekt med målet att dela traditionell, kollektiv kunskap om samisk kultur visas en film om insjöfiske. I filmen lär oss kunskapsbäraren Arto Saijets hur det går till. Lena Maria Nilsson, forskningssamordnare vid Várdduo, centrum för samisk forskning, berättar om projektet. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).

Ämnesord:
Etnologi, Fiske, Kosthåll, Kulturarv, Samer, Socialantropologi
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
30 juni 2024
Talat språk
Nordsamiska, Svenska
Undertexter
Svenska
Ladda ner programmetLadda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Biologi, Djur och natur, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program