series

Energins historia

Vad kan vi lära oss av historien inför framtida utmaningar?

• Allmänbildande

• Miljö och hållbarhet, Energiförsörjning, Hållbar utveckling

Programbild

Mat

Om programmet

Från matbrist till matsvinn. Från jordbruk med häst till hydroponisk hemmaodling i en lägenhet i Singapore. Här tittar vi närmare på hur människans matproduktion har förändrats genom historien. Mat är vårt bränsle och kräver stora mängder energi att producera. Men hur gör vi när befolkningen växer och klimatet protesterar?

Ämnesord:
Dryck, Energi, Energiförbrukning, Energiförsörjning, Livsmedelsförsörjning, Livsmedelsindustri, Livsmedelskonsumtion, Mat, Matavfall, Teknik
Produktionsår
2020
Internationell titel
Power trip: the story of energy
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Miljö och hållbarhet, Energiförsörjning, Hållbar utveckling

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program