Till huvudinnehåll

Pensionärsäventyr i världen

Hur ser pensionärslivet ut i olika länder? Ett brittiskt sällskap, som alla har uppnått den gyllene åldern, åker runt i världen för att ta reda på det. Varje destination erbjuder en unik upplevelse. Från Ryssland med sitt kalla klimat och unika hälsobehandlingar, till de varmare temperaturerna i Mexiko med dess rika kultur och livliga aktiviteter. Äventyren är fyllda med överraskningar och skratt, blandat med upplysande insikter om hur livet känns under den gyllene åldern.

Programbild

Mineralbad i Ryssland

Första stoppet för de brittiska pensionärerna på deras resa runtom i världen är Ryssland. Där besöker de ett överdådigt ålderdomshem för pensionerade skådespelare för att sedan lämna de bekväma omgivningarna i staden för en natt i ett ryskt sanatorium. Ett arv från sovjettiden och avsedda att ge vila och återhämtning genom en strikt regim av oväntade medicinska behandlingar med bland annat blodiglar och muskelmassage via en kraftig vattenslang.

Om programmet

Ämnesord:

Europa, Geografi, Pensionärer, Reseskildringar, Ryssland, Samhällsvetenskap, Sanatorier, Sociologi, Äldre, Äventyrsresor

Produktionsår:

2018

Tillgänglig till:

31 december 2022

Internationell titel:

Indian dream hotel on tour

Talat språk:

Engelska

Undertexter:

Svenska

  • Medverkande:

    Miriam Margolyes, Bobby George, Sheila Ferguson, Stanley Johnson

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Geografi, Asien, Folk i andra länder, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program