Till huvudinnehåll

Jorden runt i jakt på hälsa

Doktor Sanjay Gupta, en praktiserande neurokirurg och flerfaldigt prisbelönt journalist, ger sig ut på en resa runt om i världen och letar efter hemligheterna för att kunna leva ett längre, hälsosammare och lyckligare liv. Hans globala vandring avslöjar en rad överraskande helande traditioner, liksom moderna medicinska metoder, och han gör några häpnadsväckande upptäckter om alternativa terapier som kommer att förändra vår förståelse för vad det innebär att leva.

Programbild

Starka hjärtan i Bolivia

Sanjay Gupta reser till både låglandet och till de högre delarna i Bolivia för att utforska hjärthälsa. I La Paz, den högsta huvudstaden i världen, får han höra om både de positiva och de negativa effekterna höjder har på hjärtat. Han besöker och bor tillsammans med Tsimané-stammen, som är kända för att ha världens hälsosammaste hjärtan. Slutligen äter Sanjay, som smälter all sin nyfunna information, en måltid som består av ett korn som kan bli nästa stora supermat.

Om programmet

Ämnesord:

Allmän medicin, Angiologi, Blodkärl, Bolivia, Cirkulationsorganen, Funktionell mat, Hjärta, Hälsa, Kardiologi, La Paz, Medicin, Samhällsmedicin, Socialmedicin

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

31 juli 2023

Internationell titel:

Chasing life with Sanjay Gupta

Talat språk:

Engelska, Spanska

Undertexter:

Svenska

  • Programledare:

    Sanjay Gupta

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Biologi, Kropp och hälsa, Idrott och hälsa, Hälsa och livsstil

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program