Till huvudinnehåll

Newsreel

Nyheter på medelsvår engelska. Vår reporter i London gör intervjuer och rapporterar om politik, kultur, sport och sociala medier. Språknivå: B1.

2021-12-18

2021-12-18

Nyheter på medelsvår engelska. Newsreels årskrönika! Vi tittar tillbaka på viktiga händelser från 2021. I januari tog Joe Biden över presidentposten i USA och landet återanslöt till klimatavtalet "The Paris accord". Unga är oroliga för miljön och framtiden. Svarta människor i Storbritannien är mer tveksamma till att ta coronavaccinet än övriga befolkningen. Hur påverkas du av algoritmer på sociala medier? England spelar en historisk EM-final i fotboll. En 13-åring tar medalj i OS i Tokyo. Storbritanniens ledare för Paralympics-laget berättar hur hon känner inför tävlingarna. Musik från Olivia Rodrigo och Billie Eilish.

Om programmet

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

11 december 2022 (2 dagar)

Talat språk:

Engelska

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Eleven lär sig att förstå autentisk engelska genom att lyssna på nyheter och läsa manus anpassade till elevens kunskapsnivå. Genom det pedagogiska arbetsmaterialet kan eleven själv träna på att uttrycka sig i tal och skrift. Programmet ger även en kulturell inblick i både Storbritannien och andra engelskspråkiga länder.

Utbildningsnivå:

Grundskola 7-9

Skolämne:

Engelska, Nyheter

Språknivå:

B1

Arbetsmaterial

    Arbetsblad

    Programmanus

    Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

    Liknande program