Till huvudinnehåll

Newsreel

Nyheter på medelsvår engelska. Vår reporter i London gör intervjuer och rapporterar om politik, kultur, sport och sociala medier. Språknivå: B1.

2022-12-03

2022-12-03

Flera restauranger i Storbritannien har ekonomiska svårigheter. Nu går många i konkurs i en snabbare takt än vad de gjorde under corona-pandemin. Fotbolls-VM i Qatar pågår och många är kritiska till landets behandling av arbetare från andra länder samt människor som identifierar sig som hbtq+. Vi pratar med Ines och Collette om hur de förhåller sig till världsmästerskapet. Skådespelaren Chris Hemsworth, känd från Marvel-filmerna, tar en paus från skådespeleriet då han nyligen fått reda på att han har risk att utveckla demenssjukdomen alzheimer.

Om programmet

Produktionsår:

2022

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Engelska

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Eleven lär sig att förstå autentisk engelska genom att lyssna på nyheter och läsa manus anpassade till elevens kunskapsnivå. Genom det pedagogiska arbetsmaterialet kan eleven själv träna på att uttrycka sig i tal och skrift. Programmet ger även en kulturell inblick i både Storbritannien och andra engelskspråkiga länder.

Utbildningsnivå:

Grundskola 7-9

Skolämne:

Engelska, Nyheter

Språknivå:

B1

Arbetsmaterial

    Arbetsblad

    Programmanus

    Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

    Liknande program