Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Barn, mat och hälsa

Allt från handfasta kostråd till matlarm och medias konsumentpåverkan.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Programbild

Barnmat - hur gör man?

Om programmet

Journalisten Christian Daun beskriver barn och mat som ett veritabelt minfält. Som förälder begränsas dina matvanor av budget, tid, allergier och intressen, och du påverkas av matlarm, moralister och tyckare som skapar förväntningar. Dessutom är barns eskalerande rädsla för det som är nytt avgörande för hur de vågar smaka på nya saker och utveckla sitt ätande. Christian Daun ger även exempel på frukostar som barn äter på olika platser i världen - från majsgröt i Malawi till grovrivet chokladströssel i Nederländerna. Inspelat i Aula Magna på Stockholms universitet den 14 mars 2016. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.

Ämnesord:
Barn, Barnmat, Frukostar, Mat, Matlagning, Matvanor
Produktionsår
2016
Tillgänglig till
30 juni 2023
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Christian Daun
Ladda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Hushåll och livsstil, Mat och hälsa

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program