series

UR Samtiden - Bioteknik för hållbarhet i jordbruket

Forskare berättar om framtidens miljövänliga odling.

• Högskola

• Biologi, Djur och natur, Miljö och hållbarhet

Programbild

Genmodifierad GI-potatis

Om programmet

Hur kan man med bioteknik göra potatis nyttigare och grönare ur ett miljöperspektiv? Forskaren Mariette Andersson på Sveriges lantbruksuniversitet har tagit fram en potatis med lågt glykemiskt index och berättar här om det. Målet är att ta fram en ny King Edward som är resistent och inte behöver besprutas så mycket som dagens matpotatis. Inspelat den 11 april 2016 på Kungliga Skogs- och lantbruksakademien i Stockholm. Arrangör: Mistra Biotech.

Ämnesord:
Biologi, Genetik, Genmodifierade livsmedel, Naturvetenskap, Potatisväxter, Transgena växter
Produktionsår
2016
Tillgänglig till
30 juni 2024
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
föreläsare
Mariette Andersson
Ladda ner programmetLadda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Högskola
Skolämne:
Biologi, Djur och natur, Miljö och hållbarhet

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program