series

Vi förklarar hem- och konsumentkunskap

Lär dig mer om matlagning, jämställdhet, normer och privatekonomi.

• Grundskola 4-6

• Hem- och konsumentkunskap, Modersmål, Svenskt teckenspråk

Programbild

Kött och klimat

Om programmet

Ny forskning visar att vi behöver minska mängden rött kött för klimatet och hälsan. Genom att äta max 105 gram i veckan och välja mer grönsaker och bönor kan vi bromsa klimatförändringarna.

Ämnesord:
Hälsa, Kött, Matvanor, Miljöfrågor
Produktionsår
2024
Tillgänglig till
30 juni 2028
Talat språk
Svenskt teckenspråk
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Serien vill väcka intresse för och kunskap kring matlagning och skötsel av hem, privatekonomi, normer och jämställdhet i hemmet. Målgrupp är årskurs 4–7.

Utbildningsnivå:
Grundskola 4-6
Ämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö och hållbarhet, Klimatförändringar, Modersmål, Svenskt teckenspråk

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Torsdag
5 dec 2024
18 juli 2024
16 apr 2024
16 apr 2024
16 apr 2024