Till huvudinnehåll

NO-tv

I den påhittade tv-kanalen NO-tv handlar allt om NO. Du lär dig om fenomen som friktion, magnetism, tyngdkraft, balans, ljud och ljus. Vi möter den självgoda, men hopplösa privatdetektiven Charlotte Holmes som löser kluriga fysikmysterier med hjälp av sin assistent Dr Watson. Och i den magiska talangjakten försöker El Trollo charma en sträng jury med trollkonster som visar sig vara experiment alla kan göra hemma. Välkommen till NO-tv!

Serien finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Programbild

Magnetism

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Privatdetektiven Charlotte Holmes försöker lösa mysteriet med den trasiga magneten. Vilka material är egentligen magnetiska? I talangjakten lär sig El Trollo hur man kan få ett gem att flyga. Uppfinnaren har klurat ut hur en järnspik kan bli magnetisk och i frågesporten diskuteras begreppen attrahera och repellera. Och som vanligt avslutas programmet med en glittrande topplista. Allt detta i NO-tv - den enda NO-tv-kanalen du behöver!

Om programmet

Ämnesord:

Fysik, Magnetism

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Syftet med serien är att koppla de naturvetenskapliga ämnena till elevernas vardag genom att belysa begrepp ur olika perspektiv på ett lekfullt och intresseväckande sätt. NO-tv ger eleverna goda förutsättningar att få kunskap och förståelse för kraft, rörelse och materials egenskaper förpackat i lustfylld form.

Utbildningsnivå:

Grundskola F-3

Skolämne:

Fysik, Elektricitet och magnetism

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

      Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

      Liknande program