Till huvudinnehåll
seriesimage

It's complicated

I denna poddserie på engelska berättar unga människor om personliga erfarenheter på temat sexualitet, samtycke och relationer. Allt från att känna sig sviken av en vän eller ha en omöjlig relation på distans, till att bli utsatt för ett sexuellt övergrepp. Varje avsnitt börjar med en dramatiserad händelse som utgår från verkliga situationer som varit komplicerade och svåra att hantera för huvudpersonerna. Sedan berättar personen själv om händelsen ur sitt eget perspektiv.

Programbild

A competitive friendship

Del 1 av 6. Sam och Jeff är goda vänner, men trots det tävlar de om det mesta. Hittills har det inte varit några problem, men deras vänskap sätts på prov när Sam blir intresserad av en tjej i skolan. Sam tar mod till sig och berättar för henne hur han känner, men hans känslor är inte besvarade. När Sam berättar om sitt nederlag för Jeff så får han inte stöttning. Istället gör Jeff något oväntat.

Om programmet

Ämnesord:

Fysiologisk psykologi, Känslor, Psykologi, Unga vuxna, Ungdomar, Vänskap, Vänskap hos ungdomar

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Engelska

  • Speaker:

    John-Jamal Gille

  • Skådespelare:

    Giovanni Lodato, Benjamin Lindblom, Moa Ahlstedt

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

It's complicated låter eleverna möta talad engelska med olika sociolektal och dialektal variation. Avsnitten i serien tar upp olika aspekter av sexualitet, samtycke och relationer och går därför utmärkt att använda även i ämnesövergripande arbete, till exempel kring värdegrundsfrågor. Såväl serien som arbetsmaterialet låter eleverna kommunicera och fördjupa tankar om relationer och etiska frågor.

Utbildningsnivå:

Grundskola 7-9

Skolämne:

Biologi, Kropp och hälsa, Engelska, Värdegrund, Empati och kamratskap

Liknande program