Till huvudinnehåll

Prylberget diskuterar

Hur kan vi konsumera mer hållbart? Vad behöver vi tänka på och reflektera kring för att ändra vårt beteende? Programledare Robin Paulsson resonerar med antropolog Katarina Graffman och utmanar oss att börja ändra vårt beteende och göra mer hållbara val i vardagen. Varje episod avslutas med en direkt fråga.

Serien finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Programbild

Matsvinn

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Svensken slänger ca 19 kilo per person och år och att det mesta av det vi slänger skulle kunna återanvändas om vi verkligen tänker till. Även livsmedelsproducenterna står för en stor del av allt matsvinn. Miljöforskaren Victoria Voss berättar hur man som privatperson kan minska sitt matsvinn och hur producenterna och butikerna kan agera. Vilka livsmedel skäms du över att slänga?

Om programmet

Ämnesord:

Dryck, Hållbar livsstil, Hållbar utveckling, Livsmedel, Livsmedelskonsumtion, Mat, Matavfall, Matvanor, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Tillagning av matrester

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Programledare:

    Robin Paulsson

  • Medverkande:

    Katarina Graffman, Victoria Voss

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Folkhögskola / Studieförbund

Skolämne:

Hem- och konsumentkunskap, Miljö och hållbarhet

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

      Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

      Liknande program