series

UR Samtiden - Bioteknik för hållbarhet i jordbruket

Forskare berättar om framtidens miljövänliga odling.

• Högskola

• Biologi, Djur och natur, Miljö och hållbarhet

Programbild

Bioteknik i matproduktion

Om programmet

Matproduktionen har förbättrats sedan 1960-talet och mycket har hänt i effektiviseringen av jordbruket och inom selektiv avel. Professor Dirk-Jan de Koning föreläser om genomisk selektion. Det handlar om att identifiera och välja ut markörer som kan kopplas till gener för egenskaper som är intressanta att förbättra. Han menar att genomik är nyckeln till att öka livsmedelsproduktionen på ett hållbart sätt. Inspelat den 11 april 2016 på Kungliga Skogs- och lantbruksakademien i Stockholm. Arrangör: Mistra Biotech.

Ämnesord:
Biologi, Genetik, Genmodifierade livsmedel, Livsmedelsindustri, Naturvetenskap
Produktionsår
2016
Tillgänglig till
30 juni 2025
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Dirk-Jan de Koning
Ladda ner programmetLadda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Högskola
Skolämne:
Biologi, Djur och natur, Genetik och genteknik

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program