series

Superföräldrar

En serie för föräldrar med barn som har en neuropsykiatrisk diagnos.

• Allmänbildande

• Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Konflikter

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Om programmet

Varför är det så vanligt med bråk i NPF-familjerna och hur kan man som förälder lära sig vilken strid man ska ta och vilka man kan släppa? Nahed är mamma till Gabriel och Jacob som har båda har adhd. Gabriel har barnen Isak och Ida som båda har adhd. David har sonen Simon som har autism. Lotta Borg Skoglund, överläkare i psykiatri, hjälper familjerna förstå varför de bråkar så mycket och ger råd kring hur man kan känna igen och förebygga situationerna som ofta leder till konflikt.

Ämnesord:
Barn med adhd, Barn med autism, Barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, Familjekonflikter, Familjer, Föräldrar och barn, Personer med funktionsnedsättning, Samhällsvetenskap, Sociala frågor, Vardagsliv
Produktionsår
2020
Tillgänglig till
30 juni 2025
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Programledare
Samantha Coard
Medverkande
Lotta Borg Skoglund

Pedagogiskt syfte

Serien riktar sig främst till de som har barn eller ungdomar med en NPF-diagnos. Målet är att de ska få råd och verktyg med sig. De tittare som inte har barn med NPF-diagnos ska få bättre kunskap kring vad som kan vara svårt och hur man kan underlätta. Ledord för programserien är verktyg, igenkänning och bekräftelse.

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program