series

UR Samtiden - Föreläsningar från Mittuniversitetet

Föreläsningar om allt från krisberedskap till granbarkborrar.

• Allmänbildande

• Samhällskunskap

Programbild

Tack för maten - fyra recept för ett hållbart livsmedelssystem

Om programmet

Mer än 820 miljoner människor i världen har inte tillräckligt med mat. Samtidigt stressas vår planet av våra matvanor och västvärldens resursslöseri. Hur kan vi öka matproduktion genom att äta insekter och hur kan design göra skillnad? Ett utbildningssamtal över ett bord dukat med insektsmat mellan Henrik Haller, universitetslektor i ekoteknik, och Anna-Sara Fagerholm, universitetslektor i grafisk design. Inspelat den 6 maj på campus Sundsvall, Mittuniversitetet. Arrangör: Mittuniversitetet.

Ämnesord:
Ekonomi, Ekonomiska förhållanden, Finansväsen, Hållbar utveckling, Hållbart jordbruk, Insekter, Livsmedelsförsörjning, Matvanor, Nationalekonomi, Ätbara insekter
Produktionsår
2021
Tillgänglig till
30 juni 2025
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Henrik Haller, Anna-Sara Fagerholm
Ladda ner programmetLadda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Biologi, Djur och natur, Hem- och konsumentkunskap

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program