series

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi

Ett seminarium om arktisk och samisk mat.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Samisk och arktisk mat ur ett näringsperspektiv

Om programmet

Renkött innehåller ungefär fyra gånger så mycket vitamin B12 som fläskkött. I den samiska matlagningen har näringsinnehållet i maten alltid varit viktigt. Lena Maria Nilsson, forskningssamordnare vid Várdduo, berättar om det samiska köket. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).

Ämnesord:
Etnologi, Hållbar livsstil, Kosthåll, Nutrition, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi
Produktionsår
2022
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Lena Maria Nilsson

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program