series

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi

Ett seminarium om arktisk och samisk mat.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Samisk och arktisk mat ur ett näringsperspektiv

Om programmet

Renkött innehåller ungefär fyra gånger så mycket vitamin B12 som fläskkött. I den samiska matlagningen har näringsinnehållet i maten alltid varit viktigt. Lena Maria Nilsson, forskningssamordnare vid Várdduo, berättar om det samiska köket. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).

Ämnesord:
Etnologi, Hållbar livsstil, Kosthåll, Nutrition, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
30 juni 2024
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Lena Maria Nilsson
Ladda ner programmetLadda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program