Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi

Ett seminarium om arktisk och samisk mat.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Den arktiska matens framtid

Om programmet

Även om Arktis redan är en viktig livsmedelsproducerande region, har den inte uppfyllt sin fulla potential. Professor Michael Hall, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, förklarar hur regionen ska bli bättre på att ta vara på den samiska och arktiska gastronomins marknadsvärde. Inledning av Carita Bengs. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).

Ämnesord:
Etnologi, Framtidsfrågor, Kosthåll, Livsmedelsförsörjning, Livsmedelsindustri, Matkultur, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
30 juni 2024
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Michael Hall
Medverkande
Carita Bengs
Ladda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program