Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden Tema

Kunskap och vetenskap i nytt sammanhang.

• Allmänbildande

• Övrigt

Programbild

Du är vad du äter

Om programmet

Vetenskapsjournalisten Ann Fernholms bok, "Ett sötare blod", handlar om hur kroppen påverkas av snabba kolhydrater. Matproducenten Magnus Dafgård talar om färdigmat, medan kemiprofessor Ulf Ellervik förklarar varför vi njuter av det goda

Ämnesord:
Dryck, Kostråd, Mat, Matvanor
Produktionsår
2014
Tillgänglig till
30 juni 2023
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program