
Insjöfiske - Guollebivdu - jávrebivdu
11 min · Projektet ska dela traditionell kollektiv kunskap om samisk kultur.
Resandet i världen ökar och måltiden blir allt viktigare för resenärens upplevelse. Måltidsturister har ofta högre inkomst, utbildning och spenderar mer pengar än andra grupper. Kajsa Åberg, Region Västerbotten, berättar hur man jobbar för att vinna den här gruppens intresse. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).
Etnologi, Kosthåll, Matkultur, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi, Turism
2022
30 juni 2024
Allmänbildande
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud