Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi

Ett seminarium om arktisk och samisk mat.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Måltidsturismens platser

Om programmet

Resandet i världen ökar och måltiden blir allt viktigare för resenärens upplevelse. Måltidsturister har ofta högre inkomst, utbildning och spenderar mer pengar än andra grupper. Kajsa Åberg, Region Västerbotten, berättar hur man jobbar för att vinna den här gruppens intresse. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).

Ämnesord:
Etnologi, Kosthåll, Matkultur, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi, Turism
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
30 juni 2024
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Kajsa Åberg
Ladda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program