Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi

Ett seminarium om arktisk och samisk mat.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Värdet av arktisk mat

En paneldebatt om den samiska matkulturens historia och framtid. Medverkande: Carita Bengs, moderator, Dieter Müller, Ellacarin Blind, Julia Carillo, Lena Maria Nilsson, Joachim Sundqvist, Michael Hall, Kajsa Åberg, Camilla Björkman och Nora Sherbro. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).

Om programmet

Ämnesord:

Etnologi, Framtidsfrågor, Historia, Kosthåll, Matkultur, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi

Produktionsår:

2022

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Moderator:

    Carita Bengs

  • Medverkande:

    Dieter Müller, Ellacarin Blind, Julia Carillo, Lena Maria Nilsson, Joachim Sundqvist, Michael Hall, Kajsa Åberg, Camilla Björkman, Nora Sherbro

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program