Till huvudinnehåll
series

Klimatarvet

Hur lever man ett klimatsmart familjeliv i klimatkrisens tidevarv?

• Allmänbildande

• Miljö och hållbarhet, Psykologi, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Om maten, svinnet och nya normer

Om maten, svinnet och nya normer

Om programmet

Maten är en stor del i en familjs vardag och viljorna kring vad som ska serveras är många. Programledaren Maja Åström utforskar det tillsammans med föräldern och programledaren Jörgen Lötgård. Elin Röös, forskare vid SLU, berättar om hur vår matkonsumtion påverkar våra utsläpp. Vi hör också om normförskjutning med hjälp av skolmat, och varför vi säger ruccola och inte senapskål. Övriga medverkande är Patricia Estauchio Colombo, forskare på institutionen för global folkhälsa på KI, samt Richard Tellström, etnolog och måltidsforskare.

Ämnesord:
Dryck, Familjer, Föräldrar och barn, Hållbar livsstil, Hållbar utveckling, Klimatförändringar, Koldioxid, Konsumtion, Livsmedel, Mat, Matvanor, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Skolmåltider, Vardagsliv
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
30 juni 2026
Talat språk
Svenska
Programledare
Maja Åström
Medverkande
Jörgen Lötgård, Elin Röös, Patricia Estauchio Colombo, Richard Tellström
Ladda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Miljö och hållbarhet, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program