Till huvudinnehåll

Sagor med TAKK

Specialskrivna bilderbokssagor som berättas med stöd av tecken (TAKK). Sagorna, som är hämtade ur serien Tripp, Trapp, Träd, tar upp vardagsnära situationer och illustreras med lätt animerade bilder. De fem första sagorna har ett lugnare tempo, ett enklare språk och färre ord tecknas. De följande åtta har ett mer avancerat innehåll och språk och berättas också med fler tecken.

Programbild

På väg hem

Om att ha massa spring i benen när mamma hämtar på förskolan. Baura L Magnúsdóttir berättar en Tripp, Trapp, Träd-saga och förstärker berättelsen med TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation). Text och bild av Alice Lima de Faria.

Om programmet

Ämnesord:

Barn och föräldrar, Fiktiva berättelser, Förskolor

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

 • Berättare:

  Baura L Magnúsdóttir

 • Författare och illustratör:

  Alice Lima de Faria

Pedagogiskt syfte

TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) är språkstärkande för barn i förskoleåldern och elever i lågstadiet i grundsärskolan. Syftet är att stimulera språkutveckling och kommunikation genom att ge barnen fler verktyg för att ta till sig innehållet. Sagorna kan användas som diskussionsunderlag, litteraturintroduktion och för att träna begrepp och tecken. Till varje saga finns ett TAKK-manus med de tecken som används.

Utbildningsnivå:

Förskola, Grundsärskola F-3

Skolämne:

Svenska, Uppläsningar och dramatiseringar

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

  Programmanus

  Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

  Liknande program