Till huvudinnehåll

Klubb Abraham – dokumentär

I tre animerade dokumentärer får vi möta tre barn som lever med abrahamitisk tro och vara med en stund i deras vardag. Lekfulla animationer i vardagsperspektiv som visar hur traditioner och tro ingår i vardagen i tre familjer. Klubb Abraham omfattar fem serier (Berättelser, Dokumentär, I kulturen, Historia och Diskussion) som tar fasta på det abrahamitiska perspektivet på religionerna judendom, kristendom och islam.

Programbild

Aviva

Vi får vara med hemma hos Aviva under en fredagseftermiddag precis innan Shabbat ska firas, den judiska sabbaten som hålls från fredag kväll till lördag kväll varje vecka. De har lite bråttom på slutet att få allt klart innan det är dags att stänga av alla mobiler och all elektricitet, att tända ljusen och sätta sig att äta Shabbesmåltiden tillsammans.

Om programmet

Ämnesord:

Judendom, Judendom och samhälle, Judiska barn, Sabbaten, Tradition (teologi), Vardagsliv

Produktionsår:

2022

Tillgänglig till:

30 juni 2026

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Arabiska, Engelska, Svenska, Ukrainska

  • Regi:

    Tove Jonstoij

Pedagogiskt syfte

I tre dokumentärer möter vi tre troende barn. Serien ger kunskap om religion i praktiken, om levnadsregler, religionens betydelse i människors liv och människors olika sätt att uttrycka sin religiositet. Serien ger även möjlighet att reflektera över vad det kan innebära att leva med tro.

Utbildningsnivå:

Grundskola 4-6

Skolämne:

Religionskunskap, Judendom

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

      Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

      Liknande program