Till huvudinnehåll
series

Kjellsorterat

Vart tar soporna vägen? Och hur gör vi miljövänligare val?

• Gymnasieskola

• Geografi, Naturresurser, varor och tjänster, Hem- och konsumentkunskap, Ekonomi och konsumtion, Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Teknik, Renhållning och avfallshantering

Matavfall

Matavfall

Om programmet

Mycket av maten som produceras i världen når aldrig tallriken, utan slängs. Eftersom det tär på jordens resurser att producera mat, ger det en stor klimatpåverkan i alla led. Kjell Eriksson träffar Anna Richert som är matexpert på WWF. Hon ger hållbara tips hur man kan tänka kring mat. I Högdalen visas Kjell runt i underjorden och får smaka på rymdsallad. Och på Tekniska verken i Linköping gör man biogas av matavfallet.

Ämnesord:
Avfallshantering , Källsortering, Matavfall, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Teknik, Teknisk hygien
Produktionsår
2018
Tillgänglig till
30 juni 2023
Talat språk
Svenska
Reporter
Kjell Eriksson
Ladda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Gymnasieskola
Skolämne:
Geografi, Naturresurser, varor och tjänster, Hem- och konsumentkunskap, Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Teknik, Renhållning och avfallshantering

Arbetsmaterial

    Arbetsblad

      Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

      Liknande program