series

UR Samtiden - Hållbar nutrition för hälsa

Föreläsningar från Dietisternas riksförbunds kongress 2018.

• Högskola

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Programbild
Programmet är ej tillgängligt på urplay.se

Matvanor och socioekonomi

Om programmet

Irene Mattisson från Livsmedelsverket berättar om en kartläggning av vilka samband mellan matvanor och socioekonomi som finns i Sverige. Med tidigare vetenskapliga studier som underlag beskriver hon den ojämlika hälsan. I studien har olika parametrar och begrepp använts, som exempelvis fetma i förhållande till utbildningsnivå, tandhälsa, matvanor och konsumtion. Inspelat den 13 april 2018 på Hotel Quality Friends, Solna. Arrangör: Dietisternas riksförbund.

Ämnesord:
Folkhälsa, Kostundersökningar, Matvanor, Medicin, Näringslära, Samhällsmedicin, Socialmedicin, Socioekonomiska grupper
Produktionsår
2018
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Irene Mattisson

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Högskola
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program