series

Jakten på dyslexin

Finns det fördelar med att ha dyslexi? Det ska vi ta reda på!

• Lärarfortbildning

• Pedagogiska frågor, Specialpedagogik

Programbild

Karriär

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Om programmet

Vad är det som säger att nästa stora tekniska innovation inte kommer från någon med dyslexi? Och då inte trots, utan tack vare, säger Jenny Kylefors, HR-chef på Scania. På Scania jobbar Peter, som vi träffade för tio år sedan då han var en kämpande student på KTH i Stockholm. Idag är han en framstående ingenjör som jobbar progressivt med utveckling av el-lastbilar. Vi besöker också Håbo kommun där man ifrågasätter hela syftet med diagnoser - man ska ta hand om alla oavsett diagnos eller ej.

Ämnesord:
Arbete, Arbetsliv, Arbetsmarknad, Dyslektiker, Dyslexi, Elever med särskilda behov, Karriär, Läs- och skrivsvårigheter, Samhällsvetenskap, Sociala frågor, Undervisning
Produktionsår
2019
Tillgänglig till
30 juni 2024
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Hampus Hedström, Jenny Kylefors
Programledare
Niklas Hyland

Pedagogiskt syfte

I serien Jakten på dyslexin berättar vi i åtta avsnitt om de styrkor och fördelar som dyslexi för med sig men även om de hinder som man kan stöta på i sin vardag. Vi tar tempen i skolorna, på arbetsplatserna och undersöker strategier och hjälpmedel. Programmet kommer att ge en ökad förståelse och underlätta för många som oroar sig kring denna ganska vanliga diagnos - dyslexi.

Utbildningsnivå:
Lärarfortbildning
Skolämne:
Pedagogiska frågor, Specialpedagogik

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program