series

Uppdrag framtid

Låt dig inspireras av unga miljöhjältar från hela Sverige!

• Grundskola F-3

• Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Föroreningar och miljögifter, Hållbar utveckling, Klimatförändringar

Programbild

Bilfri dag i Höganäs

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Om programmet

Möt vännerna Helmer, Lara, Hugo och Selma som gör allt för att få en bilfri dag. De använder sig av sociala medier, kontaktar politiker och andra vuxna i kampen för att nå sitt mål. Hur påverkas klimatet av koldioxidutsläpp från fossila bränslen? Vi lär oss om växthuseffekten, växthusgaser, global uppvärmning och klimatförändringar. Och så träffar vi äventyraren Fredrika Ek som rest jorden runt - på cykel! Ett miljövänligt färdmedel som inte släpper ut några avgaser alls.

Ämnesord:
Avgaser, Barn, Fossila bränslen, Hållbar utveckling, Kommunal miljöpolitik, Medborgarinflytande, Växthuseffekten, Växthusgaser
Produktionsår
2020
Tillgänglig till
30 juni 2025
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Om hållbar utveckling för lågstadiet med fokus på åk 3. Uppdrag framtid syftar till att lära barn om hållbar utveckling samt inspirera till handlingskraft att påverka sin egen närmiljö och framtid. Serien är kopplad till skolans värdegrund och uppdrag, där eleverna genom ett miljöperspektiv ska ges möjlighet att ta ansvar både för sin egen miljö och skaffa sig ett förhållningssätt till de globala miljöfrågorna. Varje avsnitt är kopplat till några av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling samt det centrala innehållet i flera ämnens kursplaner.

Utbildningsnivå:
Grundskola F-3
Skolämne:
Miljö och hållbarhet, Föroreningar och miljögifter, Hållbar utveckling

Liknande program