series

UR Samtiden - Nyfiken på Nobelpriset

Samtal från Nobelprismuseet.

• Allmänbildande

• Samhällskunskap

Programbild

Nyfiken på Nobelmenyn

Om programmet

Att ta fram och producera en Nobelmeny är ett projekt utöver det vanliga. Lotta Jeppsson från Nobelprismuseet berättar om hur det går till när en Nobelmeny skapas. Varje år tilldelas en kock, en konditor och en sommelier det prestigefyllda uppdraget. Detta kräver ett stort engagemang, exakt noggrannhet och ihärdighet. Inspelat den 26 mars 2021 på Nobelprismuseet i Stockholm. Arrangör: Nobelprismuseet.

Ämnesord:
Kockar, Kulturell verksamhet, Nobelfester, Vetenskaplig verksamhet
Produktionsår
2021
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Lotta Jeppsson

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Samhällskunskap

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program