series

UR Samtiden - Om våra sinnen och den goda smaken

Fyra föreläsningar om hur våra sinnen kan påverka upplevelsen av mat.

• Allmänbildande

• Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Programbild

Måltider som en del av helandet

Om programmet

Att servicen på en fin restaurang spelar stor roll för hela upplevelsen och hur god man tycker maten är vet många. Men har värdskapet och hur maten serveras även betydelse inom sjukvården? Forskaren Ann-Sofie Jonsson har tittat på hur värdskapet kan påverka upplevelsen av måltider som serveras på sjukhus, och även få patienter att äta mer. Inspelat den 17 juni på Måltidens hus i Grythyttan. Arrangör: Restaurang och hotellhögskolan vid Örebro universitet.

Ämnesord:
Allmän medicin, Mat, Medicin, Måltider, Nervsystemet, Neurologi, Patienter, Sinnen och förnimmelser, Sjukhus, Sjukvård, Smak
Produktionsår
2021
Tillgänglig till
30 juni 2024
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Ann-Sofie Jonsson
Ladda ner programmetLadda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program