series

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi

Ett seminarium om arktisk och samisk mat.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild
Programmet är ej tillgängligt på urplay.se

Den vilda fjällrödingens väg från jokk till kock

Om programmet

Julia Carillo, doktorand vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, berättar om sitt forskningsprojekt om hållbar gastronomi. Det här är något som intresserar fler och fler, men vad lägger man in i begreppet "hållbar gastronomi"? Kan det handla om näringstäta livsmedel eller att bevara ett kulturarv? Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).

Ämnesord:
Etnologi, Hållbar utveckling, Kosthåll, Kulturarv, Matkultur, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi
Produktionsår
2022
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Julia Carillo

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program