Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Nära mat

Föreläsningar om projektet Nära mat i Norrbotten.

• Högskola

• Hem- och konsumentkunskap, Hushåll och livsstil, Mat och hälsa, Miljö, Hållbar utveckling

Programbild

Varför ska man välja närproducerat?

När allt fler bor i städer kommer vi längre ifrån vår egen matproduktion. Det vill Teknikens hus i Luleå ändra på med hjälp av utställningen Maträtt. Pedagogen Linda Olsson berättar varför det är viktigt att alla lär sig hur mat hamnar på bordet. Med hjälp av Tiam och Emilia, åk 6 på Svartöstadsskolan, ger Linda tips på hur man kan lära barn om mat, matproduktion och hållbarhet hemma eller i skolan. Inspelat den 16 mars 2022 på Teknikens hus i Luleå. Arrangör: Länsstyrelsen i Norrbotten tillsammans med Teknikens hus.

Om programmet

Ämnesord:

Hem, Hushåll, Livsmedel, Livsmedelsindustri, Mat, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Norrbotten, Närproducerade livsmedel, Stad och land, Sverige

Produktionsår:

2022

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Linda Olsson

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Högskola

Skolämne:

Hem- och konsumentkunskap, Hushåll och livsstil, Mat och hälsa, Miljö, Hållbar utveckling

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program