series

UR Samtiden - Nära mat

Föreläsningar om projektet Nära mat i Norrbotten.

• Högskola

• Hem- och konsumentkunskap, Hushåll och livsstil, Mat och hälsa, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling

Programbild

Varför ska man välja närproducerat?

Om programmet

När allt fler bor i städer kommer vi längre ifrån vår egen matproduktion. Det vill Teknikens hus i Luleå ändra på med hjälp av utställningen Maträtt. Pedagogen Linda Olsson berättar varför det är viktigt att alla lär sig hur mat hamnar på bordet. Med hjälp av Tiam och Emilia, åk 6 på Svartöstadsskolan, ger Linda tips på hur man kan lära barn om mat, matproduktion och hållbarhet hemma eller i skolan. Inspelat den 16 mars 2022 på Teknikens hus i Luleå. Arrangör: Länsstyrelsen i Norrbotten tillsammans med Teknikens hus.

Ämnesord:
Hem, Hushåll, Livsmedel, Livsmedelsindustri, Mat, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Norrbotten, Närproducerade livsmedel, Stad och land, Sverige
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
30 juni 2024
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Linda Olsson
Ladda ner programmetLadda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Högskola
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Hushåll och livsstil, Mat och hälsa, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program