Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Nära mat

Föreläsningar om projektet Nära mat i Norrbotten.

• Högskola

• Hem- och konsumentkunskap, Hushåll och livsstil, Mat och hälsa, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling

Programbild

Mat och lärande för en hållbar utveckling i skolan

Om programmet

Importerat, ekologiskt, lokalt och processat? Hur ska man tänka kring hållbarhetsfrågor som har med vår mat att göra? Vad är egentligen ett bra miljöval och är det också bra för samhället vi lever i? Gunnar Jonsson, biträdande professor i pedagogik vid Luleå tekniska universitet, berättar om hur lärare och skolpersonal kan tänka kring hållbarhetsfrågor som rör mat och matproduktion. Inspelat den 16 mars 2022 på Teknikens hus i Luleå. Arrangör: Länsstyrelsen i Norrbotten tillsammans med Teknikens hus.

Ämnesord:
Dryck, Hållbar utveckling, Livsmedel, Livsmedelsindustri, Mat, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Skolan, Skolmåltider
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
30 juni 2024
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Gunnar Jonsson
Ladda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Högskola
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling, Pedagogiska frågor, Skola och samhälle

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program