series

Nyhetskoll - fördjupning

Fördjupningar och reportage om de största samhällshändelserna.

• Grundskola 7-9, Gymnasieskola

• Samhällskunskap

Programbild

Är det farligt med ultraprocessad mat?

Om programmet

Den så kallade ultraprocessade maten beskrivs på sociala medier, i artiklar och inom forskning som nutidens hälsobov. Men är det verkligen så enkelt? Näringsfysiolog Kristina Andersson förklarar hur det ligger till.

Hitta fler nyheter på Nyhetskoll skola
Ämnesord:
Dryck, Halvfabrikat, Livsmedel, Livsmedelstillsatser, Mat, Matvanor, Medicin, Nutrition, Näringslära
Produktionsår
2025
Tillgänglig till
30 juni 2027
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Kristina Andersson

Pedagogiskt syfte

Nyhetskoll förklarar nyheter och samhällsfrågor för unga. Varje fredag släpps veckoprogrammet Nyhetskoll - veckan. Till det finns det quiz och arbetsblad.

Utbildningsnivå:
Grundskola 7-9, Gymnasieskola
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Kemi, Kemikalier i hem och samhälle

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program