Till huvudinnehåll

Familjen Knyckertz och gulddiamanten

Detta är berättelsen om en helt vanlig familj som gillar rostmackor och att åka på utflykt. Men som är ovanlig också - de kan nämligen inte låta bli att ta saker som inte är deras. Och ofta håller de fingrarna i kors bakom ryggen och ljuger. Men inte storebror Ture, han kan varken ljuga eller knycka, fast hans familj försöker lära honom. Och när Ture säger sanningen till grannen Paul Isman blir det starten på en rejält knasig och underhållande historia.

Vem har knyckt Tures strumpor nu igen?

Vem har knyckt Tures strumpor nu igen?

Del 1 av 11. Det är morgon. Mamma Fia har en för liten strumpa på ena foten. - Det här är min strumpa, säger hon samtidigt som hon håller två fingrar i kors bakom ryggen. Pappa Bove sitter och läser grannens tidning. På ena foten sitter en väldigt liten strumpa. - Är du säker på att du inte tagit min strumpa? frågar Ture. - Nej, nej det här är min, säger pappa Bove. Plötsligt bankar det hårt på ytterdörren. - Öppna i lagens namn! ropar någon strängt.

Om programmet

Ämnesord:

Etik, Familjen, Fiktiva berättelser, Ljuga, Pojkar, Tjuvar

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

 • Författare:

  Anders Sparring

 • Illustratör:

  Per Gustavsson

 • Uppläsare:

  Ann Petrén

Pedagogiskt syfte

Humor, värme och roliga ordlekar öppnar för lättsamma ingångar i värdegrundsfrågor som rätt och fel, stjäla och ljuga. Språket är finurligt och lockar till funderingar och övningar kring ljud och stavning. Avsnitten är uppdelade efter bokens kapitel vilket underlättar om man vill varva lyssning med att barnen läser själva.

Utbildningsnivå:

Grundskola F-3

Skolämne:

Svenska, Uppläsningar och dramatiseringar, Värdegrund

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

   Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

   Liknande program