series

Matchocken

Kocken Christer Rødseth brinner för att minska det enorma matsvinnet.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Hållbar utveckling

Programbild

Fårkött

Om programmet

Kocken Christer Rødseth besöker paret Kristofer och Gry Hivju. De har rest mycket de senaste åren, vilket ofta resulterar i dubbla inköp av mat. Bland annat hittar kocken en filé som har gått en månad över datumstämpling. Norrmän kastar över 35 miljoner kilo kött varje år. De äter mindre och mindre fårkött, och detta resulterar i överfulla fryshus. Men varför äter man inte får? Är det smaken? Christer förbereder en middag med filé av får, och med det är Gry och Kristofer övertygade - det smakar jättebra.

Ämnesord:
Agenda 2030 , Hållbar livsstil, Hållbar utveckling, Kött, Livsmedel, Matavfall, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Norge
Produktionsår
2019
Tillgänglig till
30 juni 2025
Internationell titel
Matsjokket
Talat språk
Norska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Christer Rødseth, Kristofer Hivju, Gry Hivju

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Hållbar utveckling

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program