Till huvudinnehåll
series

Härifrån till hållbarheten

Möt personer och företag som försöker att bli mer hållbara.

• Grundskola 7-9

• Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Matsvinn

Om programmet

Krögaren Jens Dolk har drastiskt minskat matsvinnet på sin restaurang. Hur har han gjort? Och vilka tips har han för att få oss att slänga mindre mat? Om man räknar resurserna som går åt till att producera en matvara förstår man vilket slöseri det är att kasta maten, istället för att äta upp den.

Ämnesord:
Hållbar livsstil, Hållbar utveckling, Livsmedelsförsörjning, Matavfall, Miljöekonomi, Miljöfrågor, Naturvetenskap
Produktionsår
2016
Tillgänglig till
30 juni 2023
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Jens Dolk

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Grundskola 7-9
Skolämne:
Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Hållbar utveckling

Arbetsmaterial

Lärarhandledning

      Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

      Liknande program