series

Härifrån till hållbarheten

Möt personer och företag som försöker att bli mer hållbara.

• Grundskola 7-9

• Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Detta program finns tillgängligt under UR Access!

Läs mer om UR Access och hur du tar del av programmet

Matsvinn

Om programmet

Krögaren Jens Dolk har drastiskt minskat matsvinnet på sin restaurang. Hur har han gjort? Och vilka tips har han för att få oss att slänga mindre mat? Om man räknar resurserna som går åt till att producera en matvara förstår man vilket slöseri det är att kasta maten, istället för att äta upp den.

Ämnesord:
Hållbar livsstil, Hållbar utveckling, Livsmedelsförsörjning, Matavfall, Miljöekonomi, Miljöfrågor, Naturvetenskap
Produktionsår
2016
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Jens Dolk

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Grundskola 7-9
Ämne:
Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Hållbar utveckling

Liknande program