series

UR Samtiden - Eat 2019

Experter, forskare och aktivister föreläser på EAT 2019.

• Allmänbildande

• Biologi, Djur och natur, Hem- och konsumentkunskap, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling, Klimatförändringar

Programbild

Hirs och traditionell mat gör comeback i Ghana

Om programmet

Kocken Selassie Atadika berättar om sin kamp för att minska konsumtionen av importerat ris till förmån för lokalt odlad hirs i Ghana. Något som är bättre för miljön och dessutom gagnar lokalt jordbruk. Inspelat den 13 juni 2019 på Annexet i Stockholm. Arrangör: EAT Stockholm food forum.

Ämnesord:
Ghana, Hållbar utveckling, Hållbart jordbruk, Jordbruk, Lantbruk, Livsmedelsförsörjning, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Sädesslag
Produktionsår
2019
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Selassie Atadika

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Biologi, Djur och natur, Hem- och konsumentkunskap, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program