

Fårkött
Om programmet
Kocken Christer Rødseth besöker paret Kristofer och Gry Hivju. De har rest mycket de senaste åren, vilket ofta resulterar i dubbla inköp av mat. Bland annat hittar kocken en filé som har gått en månad över datumstämpling. Norrmän kastar över 35 miljoner kilo kött varje år. De äter mindre och mindre fårkött, och detta resulterar i överfulla fryshus. Men varför äter man inte får? Är det smaken? Christer förbereder en middag med filé av får, och med det är Gry och Kristofer övertygade - det smakar jättebra.
- Ämnesord:
- Agenda 2030 , Dryck, Hållbar livsstil, Hållbar utveckling, Kött, Livsmedel, Mat, Matavfall, Norge
- Produktionsår
- 2019
- Internationell titel
- Matsjokket
- Talat språk
- Norska
- Undertexter
- Svenska
- Medverkande
- Christer Rødseth, Kristofer Hivju, Gry Hivju
Dela programmet
Pedagogiskt syfte
- Utbildningsnivå:
- Allmänbildande
- Ämne:
- Miljö och hållbarhet, Avfall och återvinning, Hållbar utveckling
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial