series

Superföräldrar

En serie för föräldrar med barn som har en neuropsykiatrisk diagnos.

• Allmänbildande

• Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Skuggsyskon

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Om programmet

I en familj där ett eller flera barn har diagnos påverkas hela familjen och det är inte ovanligt att syskon utan diagnos hamnar i skymundan. Hur skapar man en mer rättvis balans mellan barnen? Hur ska man räcka till som förälder? Anna, mamma till Simon med autism, och Alice utan diagnos, delar med sig av sina erfarenheter. Robin, pappa till Oliver som har adhd, berättar om svårigheten med att se till att storasyster Ellie får egentid med föräldrarna. Lotta Borg Skoglund, överläkare i psykiatri, kommer med råd.

Ämnesord:
Barn med adhd, Barn med autism, Barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, Familjekonflikter, Familjer, Föräldrar och barn, Personer med funktionsnedsättning, Samhällsvetenskap, Sociala frågor, Syskon, Syskonrelationer, Vardagsliv
Produktionsår
2020
Tillgänglig till
30 juni 2025
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Programledare
Samantha Coard
Medverkande
Lotta Borg Skoglund

Pedagogiskt syfte

Serien riktar sig främst till de som har barn eller ungdomar med en NPF-diagnos. Målet är att de ska få råd och verktyg med sig. De tittare som inte har barn med NPF-diagnos ska få bättre kunskap kring vad som kan vara svårt och hur man kan underlätta. Ledord för programserien är verktyg, igenkänning och bekräftelse.

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program