Till huvudinnehåll
series

Uppdrag framtid - syntolkat

Låt dig inspireras av unga miljöhjältar från hela Sverige!

• Grundskola F-3

• Miljö, Avfall och återvinning, Föroreningar och miljögifter, Hållbar utveckling, Klimatförändringar

Programbild

Promenadklubben i klimatdemonstration

Ingen är för liten för att göra skillnad! Det vet kompisarna i Promenadklubben som demonstrerar för att stoppa klimatförändringarna. De går med i en stor klimatdemonstration där deras stora idol Greta Thunberg håller tal. Miljöaktivisten Melda Nahnfeldt från Fridays for future berättar om hur man genom demonstration kan skapa opinion. Men hur gör man om man vill demonstrera? Vi lär oss om demonstrationsfrihet och varför det är viktigt.

Finns även som Teckenspråkstolkat · Utan tolkning

Om programmet

Ämnesord:

Barns rättigheter, Demonstrationer, Demonstrationsfrihet, Hållbar utveckling, Klimatförändringar, Klimatpolitik, Proteströrelser

Produktionsår:

2020

Tillgänglig till:

30 juni 2025

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Medverkande:

    Melda Nahnfeldt

Pedagogiskt syfte

Om hållbar utveckling för lågstadiet med fokus på åk 3. Uppdrag framtid syftar till att lära barn om hållbar utveckling samt inspirera till handlingskraft att påverka sin egen närmiljö och framtid. Serien är kopplad till skolans värdegrund och uppdrag, där eleverna genom ett miljöperspektiv ska ges möjlighet att ta ansvar både för sin egen miljö och skaffa sig ett förhållningssätt till de globala miljöfrågorna. Varje avsnitt är kopplat till några av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling samt det centrala innehållet i flera ämnens kursplaner.

Utbildningsnivå:

Grundskola F-3

Skolämne:

Miljö, Hållbar utveckling, Klimatförändringar, Samhällskunskap, Barns rättigheter, Demokratiska fri- och rättigheter

Liknande program