series

UR Samtiden - Om våra sinnen och den goda smaken

Fyra föreläsningar om hur våra sinnen kan påverka upplevelsen av mat.

• Allmänbildande

• Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Programbild

Vår sensoriska förmåga - lukt och smak i pandemins tid

Om programmet

Ett vanligt symptom på covid-19 är att smak- och luktsinne förändras eller verkar försvinna helt. För vissa kommer det tillbaka efter en kort tid medan andra får vänta längre. Åsa Öström, professor i måltidskunskap, berätter mer om hur luktsinne och smaken sitter ihop och hur man kan träna sin sensoriska förmåga. Inspelat den 17 juni på Måltidens hus i Grythyttan. Arrangör: Restaurang och hotellhögskolan vid Örebro universitet.

Ämnesord:
Allmän medicin, Coronapandemin 2019-, Coronavirus, Covid-19, Lukt, Medicin, Måltider, Nervsystemet, Neurologi, Sinnen och förnimmelser, Smak
Produktionsår
2021
Tillgänglig till
30 juni 2025
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Åsa Öström
Ladda ner programmetLadda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program