series

UR Samtiden - Om våra sinnen och den goda smaken

Fyra föreläsningar om hur våra sinnen kan påverka upplevelsen av mat.

• Allmänbildande

• Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Programbild

Skapa en upplevelse för alla sinnen

Om programmet

Mat kan upplevas som godare om man tar en bild på den först. Och om maten serveras i en skål i stället för på en tallrik uppfattas den som mer hälsosam. Forskare Johan Swahn berättar om olika sensoriska upplevelser, hur smaken påverkas av andra sinnen och vad det kan innebära för framtidens smakupplevelser. Inspelat den 17 juni på Måltidens hus i Grythyttan. Arrangör: Restaurang och hotellhögskolan vid Örebro universitet.

Ämnesord:
Allmän medicin, Mat, Medicin, Måltider, Nervsystemet, Neurologi, Sinnen och förnimmelser, Smak
Produktionsår
2021
Tillgänglig till
30 juni 2025
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Johan Swahn
Ladda ner programmetLadda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Biologi, Kropp och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program