

Tillagning av traditionell fisksoppa
Om programmet
Golleguolli är ett projekt vars syfte är att sprida och bevara kunskapen om samisk matlagning och matkultur. Arto Saijets visar hur han tillagar en fisksoppa enligt ett gammalt familjerecept. Det långsiktiga målet är att intresset för det samiska köket ska öka och att efterfrågan på samiska produkter ska stiga. Lena Maria Nilsson, forskningssamordnare vid Várdduo, centrum för samisk forskning, presenterar filmen. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).
- Ämnesord:
- Etnologi, Kosthåll, Matkultur, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi, Soppor
- Produktionsår
- 2022
- Talat språk
- Nordsamiska, Svenska
- Undertexter
- Svenska
- Föreläsare
- Arto Saijets
- Medverkande
- Lena Maria Nilsson
Dela programmet
Pedagogiskt syfte
- Utbildningsnivå:
- Allmänbildande
- Ämne:
- Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial