series

UR Samtiden - NMT-dagarna 2022

Populärvetenskapliga föreläsningar för gymnasister.

• Gymnasieskola

• Biologi, Miljö och hållbarhet, Teknik

Programbild

Havre - ett unikt livsmedel

Om programmet

Utveckling av livsmedel med unika egenskaper kan vara ett sätt att bidra till en hållbar livsmedelsproduktion. Havre är ett mycket näringsrikt livsmedel som trivs bäst i ett nordiskt klimat. Lieselotte Cloetens, biokemist, och Cecilia Tullberg, biotekniker, berättar om aktuell havreforskning. Inspelat i mars 2022 på Lunds universitet. Arrangörer: Naturvetenskapliga fakulteten, medicinska fakulteten och Lunds tekniska högskola på Lunds universitet.

Ämnesord:
Biokemi, Bioteknik, Botanik, Fröväxter, Havre, Hållbar utveckling, Hållbart jordbruk, Lantbruk, Livsmedelsproduktion, Naturvetenskap, Spannmål
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
30 juni 2025
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Liselotte Cloetens, Cecilia Tullberg
Ladda ner programmetLadda ner programmet

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Gymnasieskola
Skolämne:
Biologi, Djur och natur, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program