series

Forskarna

Svenska forskare berättar för Lotta Lundgren om sin forskning.

• Allmänbildande

• Biologi, Teknik

Programbild

Kan alger vara räddningen?

Trailer

Om programmet

Vid Göteborgs universitet undersöker forskare om det går att öka proteinhalten i alger för att kunna konkurrera med kött. Kanske kan alger snart bli klimatsmart vardagsmat? Alger kan dessutom rena utsläpp från industrier, visar forskning vid Linnéuniversitetet. Gäster är Kristoffer Stedt, forskare i marinbiologi vid Göteborgs universitet, Elin Lindehoff, docent i marinekologi vid Linnéuniversitetet och kocken Frida Ronge som svänger ihop en pasta med tångpesto.

Ämnesord:
Alger som mat, Ekonomi, Ekonomiska förhållanden, Finansväsen, Forskning, Hållbar utveckling, Livsmedelsförsörjning, Miljöfrågor, Nationalekonomi, Naturvetenskap
Produktionsår
2024
Tillgänglig till
30 juni 2028
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Programledare
Lotta Lundgren
Medverkande
Frida Ronge, Kristoffer Stedt, Elin Lindehoff

Pedagogiskt syfte

Syftet är att visa vad forskningen bidrar med till samhället och motverka vetenskapsförakt.

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Biologi, Djur och natur, Miljö och hållbarhet

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program