
Golleguolli
Om programmet
Följ med på en fascinerande resa till Sápmi, där fisket inte bara är en livsstil utan också en del av den samiska kulturen. Vi möter fiskare från Sirges och Maskaure samebyar som delar med sig av sina berättelser och visar hur traditionella fiskemetoder förts vidare från generation till generation. Vi får också en inblick i det samiska köket, där kocken Linn Huuva förvandlar fjällens råvaror till smakrika maträtter.
- Ämnesord:
- Fiske, Mat, Matkultur, Matlagning, Samer, Samisk matlagning, Sápmi
- Produktionsår
- 2022
- Tillgänglig till
- 31 december 2027
- Talat språk
- Svenska
- Undertexter
- Svenska
Dela programmet
Pedagogiskt syfte
- Utbildningsnivå:
- Gymnasieskola
- Ämne:
- Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Modersmål, Samiska
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial