Programbild

Golleguolli

Om programmet

Följ med på en fascinerande resa till Sápmi, där fisket inte bara är en livsstil utan också en del av den samiska kulturen. Vi möter fiskare från Sirges och Maskaure samebyar som delar med sig av sina berättelser och visar hur traditionella fiskemetoder förts vidare från generation till generation. Vi får också en inblick i det samiska köket, där kocken Linn Huuva förvandlar fjällens råvaror till smakrika maträtter.

Ämnesord:
Fiske, Mat, Matkultur, Matlagning, Samer, Samisk matlagning, Sápmi
Produktionsår
2022
Tillgänglig till
31 december 2027
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Gymnasieskola
Skolämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Modersmål, Samiska

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program